ناف گیری
افتادگی ناف یا در رفتگی ناف در طب سنتی چگونه درمان میشود؟
ناف در ديوارۀ جلويی شکم قرار دارد که محل اسكار (جوشگاه) جنينی است. در بزرگسالان در فاصلۀ بين مهرههای سوم و چهارم كمری و در كودكان کمی پايينتر است. ناف از دیدگاه جنينی اهمیت بسیاری دارد؛ چون محل مجاورت سه سيستم گوارشی، عروقی و ادراری است.
ناف به ظاهر یک سوراخ کور است. اما در دوران جنینی تنها راه تغذیۀ جنین است. خون از طریق جفت مادر به جنین منتقل میشود. با رگهایی از طریق ناف وارد شکم جنین و قلب او میشوند. از طریق قلب به همه جای بدن منتقل میشوند. همچنین مواد زائد از طریق همین بند ناف مواد زائد به جفت مادر منتقل میشود. از کلیههای مادر دفع میشود. این طناب قطور از رگهای خونی که بند ناف نامیده میشود در موقع زایمان قطع میشود.
ناف، منطقۀ حسي عصب دهم سينهای را که به آن حس میدهد مشخص میکند. عروق لنفاوي و وريدها (سياهرگها) در بالای ناف، در بالا جريان دارند و عروق پايين ناف، در پايين و در حالت عادي اين مرز شكسته نميشود.
ممکن است بهدليل ضعف عضلات جدار قدامی شكم، قوسهاي روده به زير پوست ناف بیایند و آن را برجسته کنند که به اين حالت «فتق نافي» میگویند. ناف همچنین حاوی سلولهای بنیادی است. سلولهایی که امروزه در علم پزشکی استفادههای درمانی بسیاری از آن میشود.
ناف گیری یا درمان افتادگی ناف چه زمانی انجام میشود؟
برای درمان دررفتگیهای ناف، شیوههای متفاوتی مثل جا انداختن ناف توسط خود بیمار، جا انداختن ناف با کمک بادکش و درمان با ماساژ وجود دارد که گاهی یکی از این روشها مشکل را برطرف میکند اما گاهی چند روش با هم به کار گرفته میشود.
درمانگر در حالتی که دررفتگی ناف مشهود نیست، میتواند با معاینه و بررسی اسپاسمهای اطراف شکم و نافدررفتگی را تشخیص دهد.
اگر ناف سالم و مستحکم باشد، نشانۀ این است که مرکز بدن قوی است و حتی روی ظاهر افراد تأثیر میگذارد. ناف با سیستم گوارش مرتبط است؛ بنابراین هر عدم تعادلی در ناف به ترشکردن، سوء هاضمه، یبوست، سختشدن حرکت و افزایش ناگهانی وزن منجر میشود. معمولاً جابهجایی ناف ارتباط مستقیمی با ضعف ناحیۀ لگن دارد که با رودۀ بزرگ مرتبط است.
دررفتن یا افتادگی ناف چیست؟
افتادن ناف، دررفتگی ناف یا نافرفتگی با معاینۀ متخصص این حوزه تشخیص داده میشود. هیجان یا استرس ناگهانی، انقباضهایی در ماهیچههای شکمی به وجود میآورد. این حالت ممکن است به افتادن یا دررفتگی ناف و به هم خوردن تعادل بدن منجر شود که با ناف گیری برطرف میشود.
در اثر دررفتگی ناف، گردش خون دچار مشکل و اختلال میشود. اگر ناف به سمت راست بدن دررفتگی داشته باشد نشانۀ فشار در کبد است. اما وقتی ناف به سمت چپ بدن میرود طحال و معده مشکل دارند.
تحت فشار قرار گرفتن این اعضا در عملکرد آنها که خنک کردن بدن است اختلال ایجاد میکند. در این حالت متخصصان نافگیری معمولاً با استفاده از جابهجا کردن ناف و کارکردن روی پرده (صفاق) و روشهای دیگری که در بخشهای بعدی گفته میشود، مشکل ناف را برطرف میکنند.
دلایل دررفتگی یا افتادن ناف چیست؟
- جابهجایی یا حرکت کردن ناف در بعضی از پوزیشینهای روابط زناشویی
- قرار دادن وزن بدن روی یک پا در هنگام راه رفتن یا دویدن
- بلند کردن وزنه های سنگین
- کارکردن بیش از حد توانایی
- انجام تمرینهای سریع و چرخشی
- ماندن طولانیمدت در یک وضعیت در مشاغلی مانند رانندگی، کارمندی، خیاطی و….
- حرکتهای ناگهانی مانند سقوط از ارتفاع، حرکت نامتعارف در هنگام ورزش.
نشانههای دررفتگی ناف
- یبوست
- مشکلات معده
- کماشتهایی
- کاهش حرکتهای بدنی
- دل درد
- دردها و ناراحتیهای بدون علت