بادکش

بادکش درمانی (Cupping Therapy) یکی از روش‌های طب مکمل یا طب جایگزین (انرژی درمانی) است که خاستگاه آن را کشور چین می‌دانند، اما این نوع درمان به‌صورت سنتی در هند و ایران هم متداول بوده و امروزه هم از آن استقبال می‌شود. از آنجایی‌که امروزه طب سنتی یا همان طب مکمل از محبوبیت خاصی برخوردار است و افراد زیادی به این نوع درمان علاقه داشته و از روش‌های طب سنتی نتیجه گرفته‌اند، در این نوشته سعی می‌کنیم درباره‌ی بادکش درمانی که یکی از متداول‌ترین انواع طب سنتی است با شما همراهان همیشگی «چطور» صحبت کنیم. همراه ما باشید

بادکش درمانی چیست؟

ادکش درمانی یا حجامت خشک روشی است که در آن تعدادی فنجان یا لیوان که می‌تواند شیشه‌ای یا از جنس دیگر مثل چوب بامبو یا سفالی باشد، برای ایجاد مکش روی پوست بیمار گذاشته می‌شود. این مکش جریان خون را بهبود بخشیده و چینی‌ها درباره‌ی آن معتقد هستند که جریان «چی» (qi، یک کلمه‌ی چینی به‌معنای جریان زندگی) را هم در بدن تقویت می‌کند.

این روش درمانی درواقع با جمع کردن خون در ناحیه‌ای که فنجان‌ها روی پوست قرار داده می‌شوند، تنش عضلانی را کاهش داده، جریان خون کل بدن را بهبود می‌بخشد و به ترمیم سلول‌ها در بدن کمک می‌کند. این امر به شکل‌گیری بافت‌های اتصال‌دهنده‌ و ایجاد عروق خونی تازه هم کمک می‌کند. بنابراین افراد زیادی از این نوع روش درمانی به‌عنوان طب مکمل بهره می‌برند.

انواع بادکش درمانی

ادکش درمانی ابتدا به‌صورت سنتی و با شاخ حیوانات انجام می‌شد. بعد‌ها از فنجان‌هایی از جنس چوب بامبو و سرامیک استفاده شد که با استفاده از حرارت اکسیژن داخل فنجان از بین می‌رفت و خلأ درون ظرف موجب مکش پوست در نواحی موردنظر می‌شد. فنجان‌ها با آتش گرم شده و روی پوست قرار می‌گرفتند تا زمانی که خنک و از پوست برداشته شوند. امروزه، در روش مدرن، از شیشه‌های گردی شبیه توپ که یک طرف آن باز است و به‌همین‌منظور ساخته شده، استفاده می‌شود.

بادکش درمانی درواقع به دو روشی که در ادامه معرفی خواهیم کرد انجام می‌شود:

  1. بادکش درمانی خشک که همان روش سنتی است و تنها با مکش مناطقی از پوست صورت می‌گیرد؛
  2. بادکش درمانی تر که شامل بادکش درمانی و انجام توامان آن با حجامت است (همان‌طور که می‌دانید برای حجامت، مناطقی از پوست ابتدا وکیوم یا بادکش شده سپس با ایجاد خون‌ریزی‌های کنترل‌شده در این نواحی، درمان انجام می‌شود.)

تشخیص نوع بادکش درمانی یا به‌اصطلاح خودمان اینکه حجامت هم به همراه بادکش درمانی لازم است یا بادکش درمانی به‌تنهایی کافی است با پزشک یا متخصص طب مکمل است و بستگی به شرایط بدنی فرد بیمار دارد.